Добрий день.Не впевнена, чи правильно я роблю, звертаючись з проблемою мого чоловіка до психолога

Добрий день.Не впевнена, чи правильно я роблю, звертаючись з проблемою мого чоловіка до психолога. Але, можливо, Ви зможете спрямувати нас у вірному напрямку.Справа в тому, що мій чоловік ще з юних років вважає своєю проблемою те, що він читає, не запам"ятовуючи інформацію. Тобто він або читає швидко, в результаті зовсім не сприймаючи текст, або читає дуже, дуже повільно, вчитується в зміст тексту, при чому для того, щоб осягнути цей зміст, він повинен дуже сильно напружуватись розумово.Він текст може вивчити напам"ять, але зрозуміти те, що він завчив - йому дуже важко.Чоловік певний час вважав. що його проблема - у малій швидкості читання та слабкій пам"яті. Він самостійно займався по спеціальним технікам швидкочитання, покращення пам"яті і т.п. Ось, наприклад, цього року опрацював відповідний курс ЕШКО. І я Вас запевняю, він таки дійсно виконував всі завдання, тренувався, самостійно вправлявся по запропонованим методикам. Але бажаного результату не має. І він з цього приводу дуже переживає.З іншого боку, він пам"ятає всі телефонні номери своїх знайомих та співробітників. Він розв"язує кросворди судоку висого рівня складності - подумки. Він виграє у комп"ютера в шахи та шашки.Як же називається це його несприймання надрукованого тексту? Чи можна якимось чином все ж таки вирішити цю проблему?

Ответы врачей 1

361
Компанец Наталия Николаевна
Компанец Наталия Николаевна
психолог детский
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, Частная практика
Телефон: 525-65-61
Дійсно, буває проблема з читанням або сприйманням письмової інформації. Назвиважться дислексія. Пам’ятаєте фільм Перл-Харбор? Там один з героїв не міг читати і навіть букв не запамятовував. Тим часом був талановитим льотчиком і прекрасно читав прилади з цифрами. Дислексія буває достатньо рідко, але набагато частіше, ніж акалькулія, коли людина "не дружить" з цифрами і рахуванням. Найкраще всі проблеми читання і письма вирішуються в молодшому шкільному віці. Є спеціальні мовленнєві школи, де таких дітей навчають. Думаю, потрібно звернутися до логопеда (ці проблеми вирішує саме цей спеціаліст). Після діагностики можна буде сказати напевно.
Якщо це навіть і так, не переймайтеся. Просто портібно підібрати собі заняття, деможна використовувати компенсаційні здібності чоловікові (про які Ви пишете).
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.