| 2013-10-18 17:25:40

Доброго дня! Я вже 3 неділі хворію на бронхіт

Доброго дня! Я вже 3 неділі хворію на бронхіт. В мене півтора року живе кішка, спить вона разом зі мною в ліжку. Ще у батьків є кіт, який те ж у нас більше року. Були вже в інституті пульмонології, з легенями все нормально, результат на астму - негативний (двічі перевіряли). За ці три неділі в мене постійний кашель і виділяється багато слюни. Вдень то нічого, а вночі стаються приступи - я різко прокидаюся і не можу вдихнути повітря, поки не викашляю всю слюну (вона ніби накаплюється і не дає дихнути). Приступ десь 1-2 хв., вдихнути не можу взагалі поки не викашляю. Нос не закладений. Терапевт і пульмонолог слухали, сказали що від бронхіту такого не може бути, хоча хрипи прослуховуються. Чи може виникнути алергія на кота через 1,5 року як вона живе в мене, якщо раніше ніяких проявів не було? Чи може на фоні бронхіту виникнути алергія?

Ответы врачей 1

Специалист
Добрый2 день! Реакция на кота может быть, даже через 1.5 года. А бронхит может быть усилен аллергической реакцией, когда спазм бронхов не дает возможности нормально выдыхать и откашливать, тем самым усугубляя инфекцию в бронхах. Надо срочно обратиться к хорошему аллергологу-пульмонологу, пролечится и сделать алергопробы. Тогда будет понятно, кот ли виноват, или что-то другое.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.