Сину 5р., і ось з недавніх пір він почав під час розмови по декілька разів...

Сину 5р., і ось з недавніх пір він почав під час розмови по декілька разів повторювати слова, виглядає так як ніби пригадує що далі сказати - особливо це буває коли спішить. Ще з вимовою теж є проблеми літеру "Р" не вимовляє. Наскільки це важливо, і до кого з спеціалістів звертатися (логопед, невролог), що можна робити в домашніх умовах?

Ответы врачей 1

361
Компанец Наталия Николаевна
Компанец Наталия Николаевна
психолог детский
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, Частная практика
Телефон: 525-65-61
Якщо немає інших "повторів" в поведінці (рухів, тіків), то, можливо, формується погана звичка. Або хлопець намагається викликати у Вас якусь звичну для цієї ситації Вашу реакцію (як ви реагуєте на ситуації повторення слів / фраз?) Намагайтеся не хвилюватися, а просто спробуйте його трохи "загальмувати", щоб не спішив і правильно говорив слова. Звичайно, потрібно показати логопеду.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.