Багатовузлова міома матки (9-10 тижнів).Матка відхилена вліво, розмірами 98х69х109ммМіометрій неоднорідний

Есть ответ
Багатовузлова міома матки (9-10 тижнів).Матка відхилена вліво, розмірами 98х69х109ммМіометрій неоднорідний.По передній стінці матки правому ребру, в ділянці перешийка візуалізується субсерозний вузол Ж42мм, без особливостей васкуляризації.По задній стінці матки, в дні візуалізується субсерозний вузол 61х53мм, неоднорідної структури, з кальцинатами. Васкуляризація вузла по периферії, проростає в порожнину матки.По передній стінці матки, ближче до дна субсерозний вузол Ж23мм, без особливостей васкуляризації., проростає і деформує порожнину матки.Ендометрій 14мм, шийка матки 32х25мм, церві кальний канал без особливостей.Чи зможу я завагітніти і народити дитину?

Ответы врачей

Березовская Елена Петровна

Березовская Елена Петровна

Розміри вузлів досить великі. Завагітніти ви зможете, але імплантація плідного яйця може бути порушена, і виносити таку вагітніть буде досить важко. Під час родів родова діяльність також може бути порушена, і загроза кровотечі досить велика.
Якще це субсерозні вузли, то їм можна видалити лапароскопічно. Є також дані, що видалення субмукозних вузлів під час гістероскопіі підвищує шанси успішної вагітності.