Проконсультуйте будь-ласка з приводу наступного. У чоловіка періодичні приступи сильної мігрені з головною біллю, сильною...

Проконсультуйте будь-ласка з приводу наступного. У чоловіка періодичні приступи сильної мігрені з головною біллю, сильною рвотою. Тривають коло 6 годин. Крім того, коли він спить у приміщенні (це буває рідко - в батьків), де до того бував кіт, має сильні приступи насмору, і навіть задихається. Деколи бувають приступи насморку, коли нервуюється. Також зрідка бувають приступи практично неконтрольованого гніву. Робота в чоловіка розумова, відповідальна і нервова, працює допізна. Має вроджену спадкову хворобу - лімфостаз. Зробили наступні аналізи (приводжу тільки показники поза нормою):ОБСЛІДУВАННЯ НА ІНФЕКЦІЇ- Антитіла Ig G до ЦМВ 1:100- Антитіла Ig G до Mykoplasma pneumoniae 23,10- Антитіла Ig G до токсоплазми 189РОЗВЕРНУТИЙ АНАЛІЗ КРОВІЛімфоцити 39%ІМУНОЛОГІЯ- Загальний Ig E 90- Т-лімфоцити 38.4%- НСТ (число формазан-позитивних нейтрофілів) 15%- Імуноглобулін А (Ig A) 5,0- Імунні комплекси 32Прокоментуйте, будь-ласка цю ситуацію, а токож підкажіть чим краще лікуватись - традиційними ліками, гомеопатією... Крім того, хвилює питання, наскільки стан чоловіка ризикований для зачаття дитини. Нашій першій дитині 1 рік і 8 місяців. Вона здорова, за вийнятком алергії.Буду дуже вдячна за консультацію.

Ответы врачей 1

Специалист
З наведених аналізів можна безперечно сказати лише про наявність у Вашого чоловіка алергічної реакції, місцем розгортання якої є слизова оболонка носу. Але на час обстеження вона була не дуже яскравою, бо максимальний рівень шкали загального Ig E може сягати 600 одиниць. В зв’язку з високим рівнем имуноглобуліну А не можливо також виключити наявність хронічного запалення слизової оболонки носа, пов’язаного з бактеріями. Для з’ясування цього питання треба зробити бактеріальний висів з носу та глотки. Якщо при зниженому відсотковому рівні Т-лімфоцитів їх абсолютна кількість не виходить за межі норми, то мови про зниження імунної відповіді йти не може. Наявність незначного лімфоцитозу (39%) може свідчити про субактивну форму однієї з лімфотропних інфекцій, якими можуть бути і ЦМВ, і токсоплазмоз, і респіраторна мікоплазма. Але, по-перше, активна форма ЦМВ та токсоплазмозу має бути підтверджена обстеженням на специфічні Ig М, а також визначенням ДНК ЦМВ в крові, слині та сечі і ДНК токсоплазми в крові та сечі методом ПЛР. Якщо результати цих досліджень будуть негативними, то і лікувати ці інфекції не має сенсу, бо вони знаходяться в латентній, тобто неактивній формі. Рівень тесту на мікоплазму, який стає позитивний тільки з відмітки 20 одиниць, дуже низький – при відсутності клінічних проявів цієї інфекції (насамперед – сухого виснажливого кашлю) лікувати її з застосуванням антибіотиків не треба. За 2-4 тижні цей тест треба повторити. Якщо він залишиться на тому ж низькому рівні, то тимчасово можна заспокоїтись і наступне обстеження можна буди провести тільки під час нтипового ГРЗ с затяжним (більше 2 тижнів) кашлем. Приступи неконтрольованого гніву, підвищеної знервованості, якщо вони розгортаються на фоні помітної хронічної втомлюваності можуть бути ознаками однієї з нейроінфекцій. Тому разом з проведенням тестів на активність ЦМВ та токсоплазмозу (типові нейроінфекції) обов’язково треба провести повне обстеження на 4-й (вірус Епштейна-Барр) та 6-й герпесвіруси, які є класичними збудниками синдрому хронічної втомлюваності. Тому, мені здається, до лікування справи ще не дійшли. Однак ще до початку лікування Вашому чоловіку конче необхідно нормалізувати режими праці і відпочинку, бо ніякі ліки без цього не допоможуть поліпшити його стан. Для планування народження дитини жоден з вище наведених аналізів загрози не має. Вітаю Вас з 13 річницею Дня Незалежності! Прошу.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.