Добрий день! Остання менструація 8

Есть ответ
Добрий день! Остання менструація 8.09., 14.10 тест показав вагітність, 24.10 почались виділення коричневого кольору, 25.10. кров’янисті виділення. на УЗІ вагітності не виявили в відділенні гінекології провели вискоблювання (25.10.). Подальше УЗІ ніяких відхилень не виявило, аналіз вискоблювання показав, що в матці вагітності не виявлено. Планшетний тест показував вагітність до 29.10., а з 1.11. тест вагітність не показує. Питання яка може бути причина? Була вагітність чи не було? (В лікарів до яких зверталась в кожного своя думка, що робити лікуватись чи ні, і коли можна вагітніти після цього). Буду дуже вдячна за відповідь.

Ответы врачей

Березовская Елена Петровна

Березовская Елена Петровна

Одним із ускладнень після інструментальної чистки порожнини матки є нерегулярність менструацій, які до того ж стають болючими, і такі явища можуть спостерігатися від одного місяця до року, а то і більше. Ви можете приймати в перші дні місячних аспірин по 1 таблетці 3 рази в день, або ібупрофен. Допомагають теплі грілки на низ живота перед сном на 20 хвилин, вітамін Є та С.
Причина може бути в порушенні евакуації менструюючої крові , а також підвищений вміст простагландинів в тканинах матки із-за перенсеного внутруматкового втручання. Може бути підгострий (вяло протікаючий) ендометрит.

Попова Татьяна Алексеевна

Попова Татьяна Алексеевна

Считаю бессмысленным обсуждать то, что уже нельзя изменить. Остается неизвестным была ли беременность и узнать это сегодня не представляется возможным. Одно ясно, что после выскабливания необходимо надежно предохраняться от беременности в течении 3(а лучше 6)месяцев, поэтому Вам и назначили Ярину именно на этот срок. Я бы посоветовала сейчас вместе с приемом Ременса еще и поставить в течении 10 дней в прямую кишку свечи Олфен(это противовоспалительный препарат), а с началом менструации начать прием Ярины.

Березовская Елена Петровна

Березовская Елена Петровна

Зачем же тогда делали выскабливание??? Ваш случай - это проявление самой настоящей врачебной неграмотности, когда не дообследовав толком женщину, тут же лечат инструментальными методами... Очень грубо и нетактично по отношению к вашему здоровью. Если анализ показал отсутствие децидуальной ткани в полости матки, то никакой беременности не было (хотя нде гарантия, что гистологическое обследование провели правильно), или же произошел самопроизвольный полный выкидыш.
Беременеть можно через 3-6 месяцев. Принимайте фолиевую кислоту.