Сколько должен получать ребденок-инвалид, если инвалидность оформленк в этом году? Собез предлагает 105 грн

Сколько должен получать ребденок-инвалид, если инвалидность оформленк в этом году? Собез предлагает 105 грн., жотя я слышала. что инвалиды получают пенсию 284 грн.

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до З А К О Н У У К Р А Ї Н И “Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам” від 16 листопада 2000 року N 2109-III, а саме ст 2. Державна соціальна допомога призначається у таких розмірах: - інвалідам з дитинства I групи - 100 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; - інвалідам з дитинства II групи - 70 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; - непрацюючим інвалідам з дитинства III групи - 50 відсотківпрожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; - на дітей-інвалідів віком до 16 років - 70 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Прожитковий мінімум визначається відповідно до Закону України "Про прожитковий мінімум" та щорічно затверджується Верховною Радою України за поданням Кабінету Міністрів України і періодично переглядається відповідно до зростання індексу споживчих цін разом з уточненням показників Державного бюджету України. На даний час – це Розміри державної соціальної допомоги підвищуються у зв`язку із збільшенням прожиткового мінімуму. Державна соціальна допомога призначається у новому розмірі з місяця, наступного за тим, в якому проведене збільшення прожиткового мінімуму. Також, відповідно до Статті 3: Інвалідам з дитинства I групи встановлюється надбавка на догляд за ними у розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму. Надбавка на догляд, що призначається одинокій матері(батьку), встановлюється у розмірі: на дитину-інваліда віком до 6 років - 30 відсотків прожиткового мінімуму, на дитину-інваліда віком від 6 до 16 років - 50 відсотків прожиткового мінімуму. Надбавка на догляд, що призначається в інших випадках, встановлюється у розмірі: на дитину-інваліда віком до 6 років - 30 відсотків прожиткового мінімуму, на дитину-інваліда віком від 6 до 16 років - 50 відсотків прожиткового мінімуму та за умови, що середньомісячний сукупний доход сім`ї, в якій виховується дитина-інвалід, за попередні шість місяців не перевищує прожиткового мінімуму на сім`ю. Надбавка на догляд за дитиною-інвалідом віком до 16 років призначається одному з непрацюючих працездатних батьків, усиновителів, опікуну, піклувальнику, які фактично здійснюють догляд за дитиною-інвалідом; одному з непрацюючих батьків, усиновителів, опікуну, піклувальнику з числа інвалідів, або II групи, які фактично здійснюють догляд за дитиною-інвалідом. Стаття 4 встановлює Період, на який призначається державна соціальна допомога: Державна соціальна допомога інвалідам з дитинства I і II групи, непрацюючим інвалідам з дитинства III групи призначається на весь час інвалідності, встановленої органами медико-соціальної експертизи. На дітей-інвалідів державна соціальна допомога призначається на строк, зазначений у медичному висновку, який видається у порядку, встановленому Міністерством охорони здоров`я України, але не більш як по місяць досягнення дитиною-інвалідом 16-річного віку. С уважением, Оксана Чубко.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.