Добрый день . В 1986 г

Добрый день . В 1986 г. после травмы у меня в правом глазу удалили хрусталик, но искусственный поставить не смогли в силу других причин. Сегодня я не вижу правым глазом и в связи с этим начались проблемы с трудоустройством. Сообщите пожалуйста имею я право оформить инвалидность по зрению или нет?

Ответы врачей 1

Специалист
Ви маєте повне право на оформлення інвалідності згідно ст. 23 Закону України “ Про пенсійне забезпечення”, Пенсії по інвалідності призначаються в разі настання інвалідності, що спричинила повну або часткову втрату здоров`я, внаслідок: а) трудового каліцтва або професійного захворювання; б) загального захворювання (в тому числі каліцтва, не пов`язаного з роботою, інвалідності з дитинства). Пенсії по інвалідності призначаються незалежно від того, коли настала інвалідність: у період роботи, до влаштування на роботу чи після припинення роботи. Вам необхідно звернутись до органу медико – соціальної експертизи за місцем проживання. С уважением, Оксана Чубко.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.