Що означає таккий результат аналізу: Антитіла IgG до Toxoplasma gondii 5,63 (норма до 25 Ме/...

Що означає таккий результат аналізу: Антитіла IgG до Toxoplasma gondii 5,63 (норма до 25 Ме/ мл). І далі: при слабопозитивному результаті IFA вірогідність клінічного прояву захворювання становить близько 10%. Ми з чоловіком збираємося завести дитину (мені 30, чоловіку 31). В 25 років в мене була замерла вагітність, відразу встановити причину не вдалося, ніяки аналізи не давали результату. Через два місяці виявився слабопозитивний токсоплазмоз, і ще через місяц аналіз був негативний. Інфекционіст у Жовтневій лікарні не знала, із чим це повязано. Приблизно через рік в мене зявилися за вухами маленькі утворення, схожі на кульки, в Інституті онкології на Ломоносова пройшла дослідження, виявили інфекційний мононуклеоз. І сказали, що він міг давати позитивний аналіз на токсполазмоз. Лікували двічі вальтрексом (після першого курсу мононуклеари ще були). У чоловіка цієї хвороби не знайшли. Зараз знову виявився токсоплазмоз (цифри я навела на початку листа). А ще два місяці останні висипи на шкірі ніг (був курс лікування у гінеколога - алое, плазмол, глюконат кальцію, тампони, ванночки, фізпроцедури, вітаміни - аевіт, ундевіт, зараз декамевіт - їх приймаємо разом із чоловіком; літовіт К - з йодом (призначив інший лікар), афлубін (профілактика грипу), 5-нок, діазолін.Підкажіть, що краще робити у нашій ситуації, чи можна заводити дитинку. Я дуже боюся, щоб не сталося, як 5 років тому, коли мене перекидали від лікаря до лікаря, зробили силу-силенну аналізів, а результат... Будь ласка, чекаю на Вашу відповідь!

Ответы врачей 1

Специалист
Ваш останній результат обстеження на токсоплазмоз є від’ємний. Тобто ні раніше, ні зараз Ви не хворіли на цю інфекцію. В зв’зку з плануванням вагітності та загубленною 5 років тому вагітностю Вам треба пройти повне обстеження на всі TORCH-інфекції з визначенням реплікативної активності наявних збудників, а також скласти план ПЛР-обстеження Вас під час вагітності на активність наявних збудників та ІФА-обстеження на випадок гострого інфікування відсутніми інфекціями, насамперед – токсоплазмозом. Тобто для народження здорової дитинки треба проходити обстеження весь час вагітності, а можливо - і лікування. Віртуально таку курацію здійснювати неможливо. Зверніться на наш сайт () і якщо Вам це буде зручно – приходьте на консультацію до нашої клініки.
Д-р І. Марков
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.