Добрый день, к жилому дому строится пристройка для консьержа, разрешение на строительство дал районный УЖКХ....

Добрый день, к жилому дому строится пристройка для консьержа, разрешение на строительство дал районный УЖКХ. Подписи жильцов дома собирались в 2002 году, строительство начали в 2004 году. Правомерны ли подписи жильцов для начала строительства в 2004 году, если план постройки жильцам не показывался и оплата за услуги консьержа не озвучивались. Куда могут обратиться жильцы, чтобы оспорить строительство.

Ответы врачей 1

Специалист
У випадку, коли підписи жильців збирались з виконанням всіх норм закону, то їх слід вважати правомірними і дійсними. Згідно ст.191 ЖК України всі житлові спори та інші спори, пов’язані із наданням, використанням та будівництвом житлового фонду , відповідно до законодавства України, вирішуються в судовому порядку.
Щодо Вашого питання про правомірність будівництва пристройки для конс’єржа та отримання інформації про плани її будівництва та умови оплати праці конс’єржа, то відповідно до ЗУ ”Про місцеве самоврядування” та ЗУ ”Про звернення громадян”,-- Ви можете звернутись до будинкового, вуличного чи квартального комітету з метою звернення до УЖКХ для отримання інтересуючої Вас інформації.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.