6 апреля поступила на работу. В труд договоре предпологается испытательный срок 3 месяца

6 апреля поступила на работу. В труд договоре предпологается испытательный срок 3 месяца. На тот момент уже было 3 месяца беременности. Сейчас очень переживаю могу ли не пройти испытательный срок из-за того что увидят беременность? (я знаю что беременность не может быть поводом для увольнения, однако могут же обьяснить друг причинами)? С нормативами справляюсь на 100% даже стараюсь перевыполнять. Дайте пожалуйста юрид консультацию по этому поводу. До конца испыт срока осталось 1,5 месяца, а беременность могут заметить и раньше.

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до ч.3 ст.184 КЗпП України – звільнення вагітних жінок... з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, коли допускається звільнення з обов’язковим працевлаш-туванням.
Згідно ч.1 ст.184 КЗпП забороняється відмовляти жінкам у прийнятті на роботу і знижувати їм заробітну плату з мотивів, пов’язаних з вагітністю...
Оскільки з Вами укладений трудовий договір та оформлений наказ по підприємству про прийняття Вас на роботу, то звільнення з роботи не може мати місце. Вам буде необхідно подати до адміністрації підприємства довідку про вагітність, яка повинна бути приєднана до Вашої особистої справи.
Але якщо Вас все ж таки буде звільнено, -- то для вирішення даного спору необхідно звернутися до суду.
З повагою, Чубко О.М.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.