Здравствуйте. Моему ребёнку три года, я замужем не была, но у сына фамилия отца

Здравствуйте. Моему ребёнку три года, я замужем не была, но у сына фамилия отца. Хочу оформить пособие как мать - одиночка, но мне говорят, что это невозможно, так как у него есть папа. Что мне делать, чтобы всё таки получать это пособие? И получу ли я его с момента рождения, или только с момента оформления? Спасибо

Ответы врачей 1

Специалист
Допомогу на дітей одиноким матерям, враховуючи те, що Ви не перебували та не перебуваєте у шлюбі і у дитини прізвище батька (який не відмовляється від батьківства),-- Ви не можете отримати.
Але згідно ст.180 Сімейного Кодексу України ,-- батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.
Батьки зобов’язані утримувати свою дитину незалежно від того, одружені вони чи розлучені. Цей обов’язок зберігається й у тому разі, коли дитина народилася у шлюбі, який згодом було визнано недійсним.
У Вашому випадку необхідно звернутися до суду з позовом про стягнення аліментів з батька дитини на її утримання і виховання. За рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі (ч.3 ст.181 СК України).
Ч.1 ст.182 СК проголошує, що при визначенні розміру аліментів суд враховує:
- стан здоров’я та матеріальне становище дитини
- стан здоров’я та матеріальне становище платника аліментів
- наявність платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина
- інші обставини, що мають істотне значення.
Розмір аліментів на одну дитину за жодних обставин не може бути меншим за неоподатковуваний мінімум доходів громадян (ч.2 ст.182 СК).
З повагою, Чубко О.М.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.