| 2013-10-18 17:25:40

Добрий день. Допоможіть, будь-ласка, розібратись і прийняти рішення

Добрий день. Допоможіть, будь-ласка, розібратись і прийняти рішення. УЗД органів черевної порожнини показав у жовчному міхурі застіний вміст з гіперехогенним рухомим включенням, що дає акустичну тінь, розміром до 5мм. Усе інше в нормі. Читала, що можна певним чином попити мінеральну воду водичку і вигнати жовч. Але чи не протипоказано це, зважаючи на те "рухоме включення"? Чи не закриє воно прохід жовчі? Я і не підозрювала про якісь такі діагнози, бо нічого не болить. УЗД робили по направленню ревматолога у зв"язку із появою на ногах вузлуватих еритем. Ще треба сказати, що я недавно народжувала, майже 3 місяці тому. Можливо це пов"язано? Дякую.

Ответы врачей 1

687
Молнар Игорь Мирославович
Молнар Игорь Мирославович
проктолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев
Телефон: (044)540-96-20 (093)963-81-61
Доброго дня, Юлія. Наявність гіперехогенного включення у жовчному міхурі, що дає акустичну тінь - це уже сформований жовчний конкремент. При наявності останнього жовчогінні препарати АБСОЛЮТНО протипоказані, так як це може привести до міграції камінця у загальну жочну протоку, закупорити її і призвести до патології, що зветься "холедохолітіаз". Ускладнення її - жовтяниця, панкреатит тощо. І лікування даного ускладнення не просте. На жаль, лікування жовчокамяної хвороби лише одне - оперативне - вадаляється жовчний міхур разом з конкрементом. А спровокувала дану хворобу саме вагітність. Бажаю здоров'я Вам і Вашим близьки. З повагою.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.