Добрий день. Я на 12 тиждні вагітності

Есть ответ
Добрий день. Я на 12 тиждні вагітності. Турбує ( періодично) понижений тиск 90/50 мм.рт.ст, при моїй нормі 120/90 мм.рт.ст. Як це може відобразитись на майбутній дитинці, та як можна нормалізувати стан? І ще питання : як лікуватись при простудних захворюваннях ? Чи можна приймати ацетамінофен, або парацетамол? Дуже дякую. Оля.

Ответы врачей

Березовская Елена Петровна

Березовская Елена Петровна

Понижений тиск при вагітності, особливо з другого триместру, це закономірне явище для вагітності, і не являє собою ніякої загрози ні вам, ні вашій дитині. Якщо у і вас є скарги (головокружіння, головні болі), то можете скористатися стимуляторами (міцний чай, кава, препарати золотого кореню). Простудні захворювання не потрібно лікувати хімічними препаратами, особливо тоді, коли не має підвищення температури. Скористуйтесь відварами ромашки, календули, липи, вітаміном С