Доброго дня! В мене виникло запитання стосовно довготривалого перельоту на 12 тижні вагітності (3...

Есть ответ
Доброго дня! В мене виникло запитання стосовно довготривалого перельоту на 12 тижні вагітності (3 літаки за 26 год, переліт Едмонтон-Київ-Львів) і назад на 16 тижні. Чи є ризикованим такий переліт на означених строках? Тут, в Едмонтоні, до лікаря-гінеколога я зможу попасти лише 15 серпня, не знаю чи встигну пройти УЗД до відльоту. (Виліт заплановано на 6 вересня). В анамнезі в мене 2 завмерших вагітності у 2002 (різниця між чистками 7 міс.). Причин завмирання вагітностей не було виявлено, хоч, на мою думку, в першу вагітність хворіла грипом на 4 тижні, а в другому - різка відміна Дуфастона на 6 тижні. Тоді Дуфастон призначили і відмінили при виникненні і, відповідно, знятті загрози викидня. На той час я проживала в Києві, а минулого року переїхала до Канади. Тут, в Едмонтоні, сімейний лікар не переймається моєю попередньою історією та й перший візит до гінеколога призначено лише на 15 серпня... Сімейний лікар говорить, що він ніяких проблем для перельоту не бачить. Але я дуже хвилююся і боюсь виникнення будь-яких проблем, і сталося так, що квитки куплені до того, як було встановлено вагітність. На сьогоднішній день в мене 6,5 тижнів і почуваю себе нормально. Також, можливо мені потрібно попросити лікаря провести якісь додаткові тести і УЗІ перед відльотом, чи відміняти переліт?

Ответы врачей

Березовская Елена Петровна

Березовская Елена Петровна

Так, ви повинні спостерігатися у гінеколога, який займається вагітністю групи риска. Здайте хоча б аналізи крові на коагулограму, а вже потім буде видно, щодалі робити. Коли приїдете до Канади, то, якщо ви маєте статус імігранта, то на другий день виробляйте OHIP картку, бо отримаєте її ви лише через три місяці. Всі ці три місяці держава не буде покривати ваше лікавання та візити до лікарів. Але в іміграційній службі ви повинні розізнати про існуючі соціальні програми для новоприбулих. Моя племінниця стояла на обліку безкоштовно, а за пологи заплатила всього 70 доларів по цій програмі.

Березовская Елена Петровна

Березовская Елена Петровна

Зачекайте... У вас в історіі дві завмерші вагітності та тромбоз глибоких вен. В першу чергу якнайшвидше потрібно пройти обстеження на антифосфоліпідний синдром. І навіть якщо цього синдрому немає, потрбіно обговорити питання про назначення низькомолекулярного гепарину. Ви можете втратити цю дитину не із-за перельоту, а із-за елементарної байдужості лікарів. Ви повинні спостерігатися у групі виского риску від першого дня вагітності.