Моїй дочці 2рочки 8місяців виявили вроджену далекозорість (+4 +6)виписали окуляри (+2 +3) щоб запобігти косоокості....

Есть ответ
Моїй дочці 2рочки 8місяців виявили вроджену далекозорість (+4 +6)виписали окуляри (+2 +3) щоб запобігти косоокості. Чи прально це? Чи можна вилікувати це? Чи може дитина перерости далекозорість?

Ответы врачей

Красуцкий Виктор Иосифович

Красуцкий Виктор Иосифович

Шановна Анна! Якщо косоокість відсутня, лікар абсолютно правильно визначив корекцію окулярами, через зорові навантаження, які є в її віці (розглядання іграшок, книжок на близькій відстані) і тим самим суттєва напруга очних м’язів. На фоні цього не рідко виникає акомодаційна косоокість. Очне яблуко ще буде підростати і гіперметропія дещо зменшиться. Але повністю позбавитись гіперметропії при таких параметрах не можна (при народжені гіперметропія має бути +2,0 +3,0 Д). В підлітковому віці далекозорість можна відкоригувати м’якими контактними лінзами, а питання щодо ексімер – лазерної корекції зору вирішується після 18-ти років. Окуляри потрібно носити постійно, щоб сітківка отримала максимальну кількість інформації і тим самим у подальшому не виникла амбліопія (ліниве око).