Добрий день,лікарю! мені 40років,вагітність врт 9 тиж

Есть ответ
Добрий день,лікарю! мені 40років,вагітність врт 9 тиж., по узи ретрохоріальна гематома (виділень кровянистих не було ), приписане лікування на 12 днів: транексам 500 в день, 3 амп дицинона.На фоні лікування і прийому гормонів з початку ваг.(2,5%- прогестерон,400 утрожестан, 6 таб прогінови)зроблені такі аналізи : Антитіла IgG до кардіоліпінів <1 Од/мл при нормі <10 Антитіла IgM до кардіоліпінів 0,9 Од/мл при нормі<7 Гомоцистеїн 6,7 мкмоль/л при нормі11-14 помірний ризик ССЗ 15-29 високий ризик ССЗ >29 дуже високий ризик ССЗ Вагітні: І триместр <5.6 II триместр <4.3 III триместр <3.3 3,7-11 Вовчуковий антикоагулянт скринінг 1,053 при нормі<1,2 негативний Д-Димер 1220* нгФЕО/мл при нормі <500Чи Доцільно додатково ще приймати антикоагулянти курантин чи фраксипарин, адже в підтримці у мене трентал 100мг, кардіомагніл 75. наскільки димер може негативно вплинути на вагітність? Коагулограмма в нормі.фібриноген 2 при нормі1,8-3,5

Ответы врачей

Вознюк Валерий Петрович

Вознюк Валерий Петрович

Представленных Вами данных (собственно система гемостаза не исследовалась) недостаточно для того, чтобы рекомендовать прием тех или иных препаратов. Фибриноген это не весь гемостаз, да и норма фибриногена не верная. Поэтому я могу рекомендовать терапию на основании серъезных исследований системы свертывания крови (гемостаза). Если требуется назначить препараты не имея данных о свертывании крови, то это не ко мне. Валерий Вознюк.