ситуация такова: с мужем (в браке, на разных фамилиях) не живем и не видимся уже...

ситуация такова: с мужем (в браке, на разных фамилиях) не живем и не видимся уже несколько месяцев. дело об алиментах по беременности - в суде уже несколько месяцев. заседания откладываются.Родился ребенок. Его надо регистрировать, а для регистрации обязательны: паспорт мужа и/или его присутствие/нотариально заверенное заявление от него о том, что он не возражает против того, чтоб у ребенка была моя фамилия. С мужем не вижусь и уверена, что в случае просьбы просодействовать в регистрации ребенка наткнусь на кучу условий. В ЗагСЕ посоветовали обратиться в суд или опекунский совет.Что делать, если не искать копромисса с супругом, который будет манипулировать этими формальностями?

Ответы врачей 1

Специалист
Реєстрація народження провадиться при пред’явленні: (ст. 163 Сімейного Кодексу України)
- медичного свідоцтва про народження
- паспортних документів, що посвідчують особу батьків (чи одного з них)
- документів, що є підставою для внесення відомостей про батька дитини (свідоцтво про одруження, заява матері, спільна заява матері та батька, заява батька або рішення суду про визнання батьківства)
Якщо батьки мають різні прізвища, дитині присвоюється прізвище одного з них за їх взаємною згодою, а за відсутності такої згоди – на підставі рішення органів опіки та піклування або суду (ст.145 СК України).
У вашому випадку Вам, дійсно, краще звернутися до суду після негативної відповіді з боку вашого чоловіка.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.