Здравствуйте! Я нхожусь в отпуске по уходу за ребенком до 3-х лет

Здравствуйте! Я нхожусь в отпуске по уходу за ребенком до 3-х лет. Сейчас ему 1 г и 2 м, через полгода должен родится второй, подскажите как мне поступить чтоб не потерять материальную помощь по родах? На какие выплаты я могу расчитывать?Нужно ли выходить на работу? Ребенок еще слишком маленький и оставить его мне не с кем. Я работаю в госорганизации и все законы у нас (к счастью!) четко соблюдаются.

Ответы врачей 1

Специалист
Положення про порядок нарахування та виплати державної допомо-ги сім’ям з дітьми (від 11.03.1993р.), а саме п.57, проголо-шує, що якщо під час частково оплачуваної відпустки по догляду за дитиною народжується наступна дитина (двоє або більше ді-тей), то допомога по догляду за першою дитиною надається за решту періоду до досягнення нею трирічного віку. З дня закінчення частково оплачуваної відпустки по догляду за першою дитиною жінка для одержання допомоги по догляду за наступною дитиною (двома і більше дітьми) повинна офор-мити відпустку на загальних підставах.
У разі народження двійнят або більше дітей за вибором матері і по її заяві може бути надана відпустка і допомога по догляду за цими дітьми.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.