Добрый день! Мой гражданский муж - гражданин России, я - гражданка Украины

Добрый день! Мой гражданский муж - гражданин России, я - гражданка Украины. Мы хотим ребенка, но регистрировать брак не будем. Скажите, будут ли в такой ситуации сложности с регистрацией ребенека? Можно ли просто записать в свидетельстве отца и мать, записать ребенка в российский паспорт мужа или нужны какие-то другие обязательные процедуры. Спасибо.

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до ст.163 Сімейного Кодексу України, - реєстрація народження провадиться за місцем народження дитини або за місцем проживання її батьків чи одного з них за письмовою або усною заявою батьків чи одного з них.
Реєстрація народження провадиться при пред’явленні:
- медичного свідоцтва про народження
- паспортних документів, що посвідчують особу батьків (чи одного з них)
- документів, що є підставою для внесення відомостей про батька дитини (свідоцтво про одруження, заява матері, спільна заява матері та батька, заява батька або рішення суду про визнання батьківства).
Заява про реєстрацію народження дитини повинна бути подана не пізніше 3-х місяців з дня народження дитини (ст. 164 СК України).
Якщо мати та батько дитини не перебувають у шлюбі між собою, походження дитини від матері визначається на підставі документа закладу охорони здоров’я про народження нею дитини (ч.1 ст.125 СК).
Якщо мати та батько дитини не перебувають у шлюбі між собою, походження дитини від батька визначається:
- за заявою матері та батька дитини
- за заявою чоловіка, який вважає себе батьком дитини
- за рішенням суду (ч.2 ст.125 СК).

Походження дитини від батька визначається за заявою жінки та чоловіка, які не перебувають у шлюбі між собою. Така заява може бути подана як до, так і після народження дитини до державного органу РАЦСу (ч.1 ст.126 СК).
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.