Подскажите пожалуйста помощ при в связи с беременностью и родами выплачивается предприятием на котором я...

Подскажите пожалуйста помощ при в связи с беременностью и родами выплачивается предприятием на котором я работаю не позднее шести месяцев со дня окончания отпуска в связи с беременностью и родами или эта помощ может выплачиваться до родов?

Ответы врачей 1

Специалист
П.5 ч.2 Положення про порядок призначення та виплати державної допомоги сім`ям з дітьми визначає, що:
Допомога по вагітності та пологах виплачується жінкам за весь період відпустки по вагітності та пологах тривалістю сімдесят календарних днів до пологів і п`ятдесят шість(у разі ускладнених пологів або народження двох чи більше дітей - сімдесят)календарних днів після пологів, а працюючим жінкам, які віднесені до 1-4 категорії осіб, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, відпустка надається тривалістю 180 календарних днів (по 90 календарних днів до і після пологів). Розмір зазначеної допомоги обчислюється сумарно і надається жінкам у повному обсязі незалежно від кількості днів, фактично використаних до пологів.
34. Допомога по вагітності та пологах надається незалежно від стажу роботи.
35. Допомога призначається, якщо звернення за нею сталося не пізніше 6 місяців з дня закінчення відпустки по вагітності та пологах.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.