чи впливає Дуфастон на овуляцію?

Есть ответ
Доброго дня, прочитала одну статтю і незнаю що мені робити, я планую вагітність, звернулася до лікаря, призначив дуфастон 2рази з 11 по 25 день циклу, я чемно п"ю, чекаю на овуляцію, а тут прочитала "Міф про дюфастоне"... Вважається, що дюфастон (на відміну від інших прогестероновых препаратів) не впливає на овуляцію. Але ЦЕ НЕ ТАК! Нам приходила велика кількість листів від жінок, які при неправильному прийомі (з вини некомпетентності лікарів) цього препарату (до овуляції) замість ефекту підтримки фази жовтого тіла отримували ановуляторні цикли. Ми хочемо звернути вашу увагу, що, якщо на здоровому організмі таке "лікування" може ніяк не відбитися (після циклу з прийомом препарату - організм функціонуватиме так само як і до призначення препарату без всяких порушень), то за наявності яких-небудь (вже наявних) гормональних порушеннях воно може дуже сильно погіршити положення (збити овуляцію не лише в циклі з прийомом препарату, але і привести до подальших порушень). Отже можливо на настання овуляції прийом цього препарату і не впливає, але це швидше - відноситься до дуже здорових жінок (до тих, які вже з однієї половини пропущеної пігулки ОКИ вагітніють). Але здорових, як мовиться, зазвичай не лікують..." Джерело http://sprosimam.org.ua/a/nedostatnіst-drugoї-fazi-tsiklu-і-dyufaston , а в інших джерелах пише що неможна самостійно припиняти прийом Дуфастону, незнаю кому вірити. Як мені визначити овуляцію? зараз 17 день циклу, вже час овуляції а її немає, БТ не підвищується, тест на овуляцію теж негативний, чи варто мені далі приймати дуфастон? це може бути причиною затримки овуляції і як це вплине на подальше моє здоров"я? Про себе: ще не народжувала, вагітність буде першою, 27 років,при огляді лікарем було виявлено запалення яєчників, що пролікувала вже, ТОРЧ-інфекціїй немає)дуже хочу цього місяця завагітніти, підкажіть будь ласка що робити? дякую, чекаю на відповідь

Ответы врачей

Деньгуб ( Нестеренко ) Мария Станиславовна

Деньгуб ( Нестеренко ) Мария Станиславовна

Мне сложно ответить на вопрос о том продолжать лечение или нет ,учитывая тот факт ,что я вас не видела ,заочно ответить невозможно обоснован ли прием даного препарата. В силу этих же факторов дать вам советы о ваших дальнейших действиях не представляется возможным. Скажу вам ,дабы немного вас успокоить ,у здоровых женщин несколько раз в год бывают ановуляторные циклы и это является нормой.Планируйте беременность дальше и не переживайте ,все получится.