перелом малогомілкової кістки

Есть ответ
Добрий день! скажіть, будь-ласка, 7.11.13 граючи у футбол зламав малогомілкову кістку в нижній третині без зміщення (так як записано в діагнозі), в травмпункті наклали гіпс, 9.12.13 гіпс зняли, сказали можна трішки починати ставати на ногу, 16.12.13 черговий раз відвідав районного травматолога зробивши знімок (змінок відсилаю на вашу електронну адресу), єдине що він сказав що носити еластичний бинт і продовжив лікарняний ще на тиждень запевневши мене що все гаразд. В принципі у мене нога не болить, але відчуваю певний дискомфорт коли сильно згинаю стопу! мене б нічого не бентежило, але медпрацівник який робив мені знімок говорила що там не все гаразд і чесно кажучи я не професіонал але знімок який я зробив 16.12.13 добре видно місце перелому і воно ніяк не змінилося від першого знімку (його немає оскільки залишився у поліклініці). Хочу щоб Ви гялнули на знімок і сказали чи все в нормі з ногою? Я підкульгую трохи але щоб сильно то нога не болить! І ще одне питання, через який час я повноцінно зможу приступити до тренировок і грати у футбол?? І можливо дасте декілька порад для реабілітації (мазі, масажи, вправи)?

Ответы врачей

Гужевский Игорь Витальевич

Гужевский Игорь Витальевич

1) На присланном фото не определяются признаки сращения отломков, что предполагает (как минимум) исключение нагрузки на ногу до образования костной мозоли. 2) В подобных ситуациях для наиболее правильного определения тактики лечения я рекомендую (как минимум) кроме 2-х стандартных проекций выполнить рентгенографию обоих голено-стопных суставов в передней проекции с внутренней ротацией стопы 20 градусов и рентегнографию поврежденной голени в передней проекции с наружной ротацией стопы 30 градусов.

Гужевский Игорь Витальевич

Гужевский Игорь Витальевич

1) На присланном фото не определяются признаки сращения отломков, что предполагает (как минимум) исключение нагрузки на ногу до образования костной мозоли. 2) В подобных ситуациях для наиболее правильного определения тактики лечения я рекомендую (как минимум) кроме 2-х стандартных проекций выполнить рентгенографию обоих голено-стопных суставов в передней проекции с внутренней ротацией стопы 20 градусов и рентегнографию поврежденной голени в передней проекции с наружной ротацией стопы 30 градусов.