аутоімунний тиреоїдит

Есть ответ
Добрий вечір пані Наталю.Мене звати Світлана 49 років.Кожного місяця купую журнал "Дієтика",читала багато ваших статей та рекомендацій,пройнялась до вас довірою і вирішила написати про свою проблему.Рівно 3 роки назад я звернулась до дільничого лікаря з приводу випадання великої кількості волосся,рекомендовано здати аналіз крові на гормони щитовидної залози,поставлений діагноз -АЇТ.Лікування за ці 3 роки мені не назначив ніхто ніякого.Аналізи були всі в нормі,.крім антитіл.За цей час мені прийшлось постригтись із-за випадання волосся і за цей період я поправилась на 10 кг.Кожні 6 місяців здаю аналізи на гормони і роблю УЗД.Але останні 5 місяців я самостійно курсами вживаю віт. Е,селен,фолієву кислоту,схудла на 4 кг,відмовилась від цукру,випічки (інколи вживаю зифір),жареного,їм 5 раз в день,випадіння волосся значно зменшилось.Ось мої УЗД і аналізи(18.12.13)Щитовидна залоза неоднорідна,зниженої ехогенності за рахунок зливних гіпоехогенних вогнищ.Перешийок-5,5мм. Права доля- 9,48см.куб ; ліва-7,43 см.куб.АТТГ-515,3МЕ/мл(до115-норма),ТТГ-2,75мкМЕ/мл(0,27-4,2-норма),Т4віль-1,37нг/дл (0,93-1,7-норма) Т3віль-3,32 пг/пл (2,5-4,3 норма),кальцитонін меньше 2,АТПО-98,55 МЕ/мл.(до 34 норма) Почуваю себе значно краще ніж 6 міс.назад,але аналізи іУЗД практично нічим не відрізняються (лише раніше ТТГ-3,05 .АТТГ-542,3).ПІв року назад робила біопсію:Цитологические признаки характерні для макрофоллликулярніх узлов с сопутствующим тиреоідитом.Ізнову лікування мені не назначають.

Ответы врачей

Самойленко Наталия Александровна

Самойленко Наталия Александровна

Добрый день, Светлана! Благодарю за доверие. Современная тактика АИТа - активное наблюдение. С регулярными обследованиями (УЗИ щитовидной железы и гормональное обследование). Если нет снижения функции (гипотиреоз), то никакие препараты не назначают. Желаю удачи!

Домбровская Наталия Сергеевна

Домбровская Наталия Сергеевна

Добрый вечер. Тактика ведения аутоимунного тиреодита верна. По протоколам мы должны начинать его лечить, только при переходе его в гипотиреоз (снижение функции). Но прием селена не помешает.