Сколіотична постава

Есть ответ
Доброго дня! Сину 8 років поставили діагноз плосковальгусні стопи, сколіотична постава. Назначили устілки ВП-5, лікувальну фізкультуру, масаж. Мої питання: 1. Масажист порадила носити коректор осанки поскільки син дуже сутулиться особливо коли сидить. Чи потрібен він дитині при такому діагнозі? 2. Чи потрібні йому устілки ВП-5 чи потрібно носити ортопедичне взуття, в яке я цю устіку не можу вложити? 3. Які рекомендації Ви можете дати мені для лікування сина?

Ответы врачей

Котюк Виктор Владимирович

Котюк Виктор Владимирович

Частіше коректор осанки не потрібен, оскільки він ослаблює м*язи спини, але рішення про це потрібен приймати лише лікар на підставі огляду пацієнта, а не массажист. Тому раджу звернутись в інститут травматології та ортопедії у відділення вертеброхірургії (7-й поверх) для вирішення питання про доцільність коректора осанки при такому діагнозі. Лікувальна фізкультура обов*язкова, але навантаження для укріплення м*язів спини повинні бути достатніми. Масаж також важливий, але вправи для мязів спини є першочерговими, оскільки ніякий масаж не зможе в достатній мірі укріпити їх. Для плосковальгусних стоп зазвичай достатньо індивідуальних ортопедичних устилок. Але знову ж таки все залежить від ступеню. Тому це може вирішити лише лікар після огляду.