Сколіотична постава

Доброго дня! Сину 8 років поставили діагноз плосковальгусні стопи, сколіотична постава. Назначили устілки ВП-5, лікувальну фізкультуру, масаж. Мої питання: 1. Масажист порадила носити коректор осанки поскільки син дуже сутулиться особливо коли сидить. Чи потрібен він дитині при такому діагнозі? 2. Чи потрібні йому устілки ВП-5 чи потрібно носити ортопедичне взуття, в яке я цю устіку не можу вложити? 3. Які рекомендації Ви можете дати мені для лікування сина?

Ответы врачей 1

2542
Котюк Виктор Владимирович
Котюк Виктор Владимирович
травматолог / ортопед
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: ДУ «Інститут травматології та ортопедії НАМН України», відділення спортивної та балетної травми, лікар ортопед-травматолог, Медичний центр 'Добробут'
Телефон: 068-321-42-87, 044-449-35-64
Частіше коректор осанки не потрібен, оскільки він ослаблює м*язи спини, але рішення про це потрібен приймати лише лікар на підставі огляду пацієнта, а не массажист. Тому раджу звернутись в інститут травматології та ортопедії у відділення вертеброхірургії (7-й поверх) для вирішення питання про доцільність коректора осанки при такому діагнозі. Лікувальна фізкультура обов*язкова, але навантаження для укріплення м*язів спини повинні бути достатніми. Масаж також важливий, але вправи для мязів спини є першочерговими, оскільки ніякий масаж не зможе в достатній мірі укріпити їх. Для плосковальгусних стоп зазвичай достатньо індивідуальних ортопедичних устилок. Але знову ж таки все залежить від ступеню. Тому це може вирішити лише лікар після огляду.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.