вузлова фіброміома

Есть ответ
Доброго вечора, сьогодні почула діагноз "багатовузлова фіброміома матки + вагітність 3 тижні"(діаметр яйцеклітини 1 см), при цьому 7 років стоїть ВМС. Лікар рекомендує хірургічне втручання. Вік - 40 років, вага 56 -58 кг. Вузли d=4 cm 4.5 cm 2.7cm 2.9cm.

Ответы врачей

Палыга Игорь Евгеньевич

Палыга Игорь Евгеньевич

Доброго ранку, Ірина! В першу чергу потрібно провести експульсію (вилучити ВМС). В залежності від розташування плідного яйця вагітність після експульсії іноді розвивається. Однак у Вас ще й вузлова фіброміома, тому невідомо, чи вагітність буде пролонгуватися. Якщо ВМС вросла в стінку матки, то однозначно потрібне хірургічне втручання.