Доброго!Я гражданка России, проживаю в Киеве с мужем-украинцем с июня 2005

Доброго!Я гражданка России, проживаю в Киеве с мужем-украинцем с июня 2005. Здесь есть регистрация проставленная ОВИРом до марта. В районной поликлиннике выписали больничный по беременности. Подскажите такое:1. имю ли я право на получение декретных.2. в каком размере3. какие документы мне для этого нужно предоставить в УСЗН..?И если можно еще один вопрос: какие документы нужны для получения разрешения на постоянное проживание в киеве..?

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно ст.1 Закону України „Про державну допомогу сім`ям з дітьми”
Іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, а також особи, яким надано статус біженця в Україні, мають право на державну допомогу нарівні з громадянами України.
Згідно “Положення про порядок призначення та виплати державної допомоги сім’ям з дітьми “ №04-800 від 18.03.93 р. Ви маєте право на :
1. Допомогу по вагітності і пологам
2. Одноразову допомогу при народженні дитини
3. Допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею 3 річного віку.
Згідно ст. 18 положення „Про порядок призначення та виплати державної допомоги сім’ям з дітьми” - Допомога по вагітності та пологах призначається і виплачується підприємством, установою, організацією за місцем основної роботи (служби, навчання)жінки, а іншим жінкам, які мають право на цю допомогу, призначення і виплата її провадиться органами соціального захисту населення за місцем проживання.
Ст.35 - допомога призначається, якщо звернення за нею сталося не пізніше 6 місяців з дня закінчення відпустки по вагітності та пологах.
Ст.37.- допомога по вагітності та пологах виплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.
Ст.38.- одноразова допомога при народженні дитини призначається і виплачується органами соціального захисту населення за місцем проживання одного з батьків(8500 грн).
Ст.40.- для одержання одноразової допомоги при народженні дитини особа, яка звернулась за допомогою, подає:
1.Довідку про народження дитини, видану органом запису актів громадянського стану (ЗАГСу) для додаткової допомоги матерям, крім того,
2.Довідку медичногозакладу (додаток 1), яка видається на основі облікової форми N III/у "Індивідуальна карта вагітної та породіллі" (рядок 1 "дата взяття на облік").Висновок про регулярність відвідування і виконання рекомендацій лікарів робить лікувально-консультативна комісія на чолі з завідуючим жіночою консультацією. В разі відсутності жіночої консультації довідка видається ЛКК поліклініки, де вагітна стояла на обліку. Довідка реєструється у "Журналі для запису висновків лікувально-консультативної комісії" (облікова форма N 035/у).
Данна допомога також призначається та виплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, якщо звернення, що до призначення, надійшло не пізніше 6 місяців від дня народження дитини.
Ст.48.- допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначається і виплачується щомісяця в розмірі 100 процентів мінімальної заробітної плати працюючим жінкам незалежно від стажу роботи.
Ст.49.- непрацюючим жінкам допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначається в розмірі 50 процентів мінімальної заробітної плати до досягнення дитиною дворічного віку - без обмеження доходом сім`ї, а з двох до трьох років - якщо середньомісячний сукупний доход на кожного члена сім`ї за шість календарних місяців не перевищує трикратного розміру мінімальної заробітної плати.
Ст.51.- Підставою для призначення працюючій жінці допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку є надана їй у межах установленного строку і оформлена наказом власника або уповноваженого ним органу частково оплачувана відпустка по догляду за дитиною. Крім цього додається копія свідоцтва про народження дитини.
Для реєстрації особа подає:

1.Письмову заяву. Діти віком від 15 до 18 років подають заяву особисто. У разі якщо особа з поважної причини не може самостійно звернутися до уповноваженого органу, реєстрація може бути здійснена за зверненням іншої особи на підставі доручення, посвідченого в установленому порядку;

2.Паспортний документ. Якщо дитина не досягла 16-річного віку, подається свідоцтво про народження або свідоцтво про належність до громадянства України. Іноземець та особа без громадянства додатково подають посвідку на постійне або тимчасове проживання;

3.Квитанцію про сплату державного мита або документ про звільнення від його сплати;

4.Два примірники талона зняття з реєстрації.

Забороняється вимагати для реєстрації місця проживання подання особою інших документів. Заява особи про реєстрацію місця проживання є єдиною підставою для реєстрації місця проживання особи.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.