serra | 2014-04-25 17:37:01

Мультифолікулярні яєчники

Мультифолікулярні яєчники- це як? чи це лікується? А що ви можете сказати про ОК Регулон,гінеколог казала мені що мабуть треба буде їх приймати,якщо кіста не пройде.Дякую!

Ответы врачей 1

20
Ганущак Андрей Васильевич
Ганущак Андрей Васильевич
акушер-гинеколог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, улица Пушкинськая,38 Клиника эстетики тела и пластической хирургии РомиТаль | RomiTal"
Телефон: +38 (068) 778 8818
Доброго дня! В основі розвитку мультифолікулярних кист (полікистозу) яйників лежать, перш за все, поліендокринні порушення, які проявляються розладом функцій: - гіпофіза та гіпоталамуса (порушення регуляції діяльності надниркових залоз і яйників); - коркового шару наднирників (підвищена секреція андрогенів); - яйників (нерегулярності або відсутність овуляції, підвищена секреція естрогенів); - підшлункової залози (підвищене вироблення інсуліну при нечутливих до нього тканин). Порушення гормональної регуляції веде до призупинення розвитку і дозрівання фолікулів, збільшення розмірів і ущільнення капсули яйників, під якою з недозрілих фолікулів починають формуватися множинні кистозні розростання. Це веде за собою розлад овуляції, менструальної функції і безпліддя. На тлі надлишкової ваги (зустрічається у жінок з СПКЯ в 40% випадків), ці процеси протікають ще більш виражено. Полікістоз яйників, що супроводжується гормональними порушеннями і відсутністю овуляції, є однією з найчастіших причин появи кист і відповідно жіночого безпліддя. Лікування полікістозу яйників направлене на відновлення або нормалізацію овуляції, менструальної і репродуктивної функцій, здійснюється консервативними і оперативним методами. Консервативне лікування СПКЯ проводиться за допомогою гормональних препаратів: антиестрогенов, комбінованих оральних контрацептивів, що володіють антиандрогенною ефектом (відновлення менструального циклу, усунення гіперандрогенії), гонадотропінів (стимулюючих овуляцію). Хірургічне лікування проводиться у випадку наявності щільної оболонки (капсули) яйників (внаслідок чого, відсутня фізіологічна овуляція). Для підтвердження діагнозу та визначення тактики лікуввання проводяться обстееження згідно діючих сучасних стандартів.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.