гідросальпінс

Есть ответ
Добрий день! Мені поставили діагноз гідросальпінс з правого боку. Сказали, що потрібно удаляти. Скажіть будь ласка чи можливо його вилікувати, адже я хочу дітей!?

Ответы врачей

Палыга Игорь Евгеньевич

Палыга Игорь Евгеньевич

Доброго дня! Маткову трубу з гідросальпінсом потрібно видалити, навіть після протизапальної терапії вона буде непрохідною і буде джерелом інфекції в організмі. При прохідній другій трубі можна завагітніти природнім шляхом. Якщо друга труба непрохідна, тоді потрібно планувати ЕКЗ.