вітреретинальний тракційний синдром

Есть ответ
Доброго вечора.Моїй Мамі (їй 58 років) після проходження томографії ока поставили діагноз «вітреоретинальний тракційний синдром потовщення усіх шарів сітківки епіретинальна мембрана і ретиногенезис» і сказали,що обов’язковим є хірургічне втручання,якщо бажає зберегти зір.Вона має великий страх перед операцією,порадьте будь-ласка чи справді настільки конче необхідна операція,чи можливе якесь медикаментозне лікування.Заздалегідь щиро вдячна за відповідь.

Ответы врачей

Кубрак Наталия Викторовна

Кубрак Наталия Викторовна

Здравствуйте, Мирослава. Эта патология действительно требует оперативного лечения. Медикаментозные препараты эффекта иметь не будут. С ув Кубрак НВ.

Красуцкий Виктор Иосифович

Красуцкий Виктор Иосифович

Шановна Мирослава! Лікування має бути саме хірургічне (у відділені вітреоретинальної хірургії). Медикаментозного лікування в даному випадку не існує.