Затримка місячних

Есть ответ
Доброго дня.У мене така ситуація.Останні нормальні місячні були 21.06.2014.Цього місяця 23.07-були незначні виділення які місячними назвати важко-просто мазалось.Лікар направила на УЗД.Результати від 28.07.2014 є наступні: тіло матки:в антифлексіо,довжина- 54 мм, передньо-задній-49 мм, ширина-52 мм, порожнина матки-гіпосхоген. структура 65 мм,ендометрій-14 мм без фазових змін, міометрій-однорідний,в Дугласі=незнач.вільн.рідини, правий яйник-43 на 34 мм, ан.ехоген.утвір d 29 мм, лівий яйник- 33 на 31 мм,дрібно-фолік..Заключення: фолікулярна кіста правого яйника.Дрібно фолікулярні яйники.Контроль через 2 тижні оскільки лікар не може 100% сказати що причина затримки не вагітність. Прогноз 95% на 5 %.Чекати два тижні в невідомості важко,не могли б ви прокоментувати результати УЗД і сказати наскільки вірогідна вагітність?якщо ні то чим загрожує поставлений діагноз в майбутньому.Наперед вдячна.

Ответы врачей

Палыга Игорь Евгеньевич

Палыга Игорь Евгеньевич

Доброго дня, Наталя! Для встановлення факту вагітності необхідно здати кров на ХГЛ, його показник чітко дасть зрозуміти, чи Ви вагітні. По заключенню УЗД можна говорити про фолікулярну кісту, що може провокувати затримку. Якщо вагітність не підтвердиться по аналізу, то зверніться до гінеколога для того, щоб викликати місячні препаратом прогестерону з подальшим призначенням гормонотерапії. Критичного немає нічого, однак можна підозрювати патологію ендокринного характеру.