Вагітність і гідросальпінкс

Есть ответ
Добрий день. Я 1 рік і 2 місяці планую вагітність. Рік перед цим приймала Ярину. Коли перестала з ціллю вагітності у мене виявили лівосторонній гідросальпінкс. Йього я лікувала цілий рік антибіотиками і безрезультатно.І навіть мені вдалось завагітніти, але вагітність зірвалась на ранніх термінах (сказали, що можливо із за токсичної води в трубі). В кінці червня цього руку я наважилась на лапароскопію. ЛІкар провів інактивацію лівої труби без видалення (хоч я і настоювала, але йому видніше). Вже два місяці після операції мене жахливо болить поясниця (спасають тільки масажі). Зараз у мене перший цикл після операції.Три дні тому робила УЗД: виявили жовте тіло в правому яйнику 19*12, ендометрій - 10 мм, але саме жахливе, що виявили той же гідросальпінкс і приблизно тих же розмірів, що і раніше (54*17). Я в ШОЦІ!!! Зв;язалась зі соїм хірургом, який відповів, що там все чисто і такого не може бути. Сьогодні здала кров на виявлення вагітності:ХГЧ-74,4 ОД/л, прогестерон - 50 нг/мл(зараз 11 ДПО). Я так розумію, що на масаж вже мені не можна. Можлива ця біль із за запаленої труби, чи це все таки при ранній вагітності таки симптоми, і враховуючи, що поясниця мене боліла ще й до вагітності, правда не так сильно? Температура тіла не підвищена.

Ответы врачей

Бабенко Оксана Михайловна

Бабенко Оксана Михайловна

Без осмотра и не имея данных об объеме операции трудно говорить. Боли внизу живота при малом сроке беременности могут говорить об угрозе прерывания или внематочной беременности, риск которой у Вас очень велик