вагітність

Есть ответ
Доброго дня! В мене вагітність маленького терміну - 16 день після овуляціі (зняю по графіку БТ і робила фолікулометрію). Здавала аналіз крові на ХГЧ: на 11 ДПО - 74,2 Од/л, на 13 ДПО - 195,9 Од/л, на 15 ДПО - 539 Од/л (збільшення кожних два дні трохи більше ніж в 2 рази). Я так розумію, що динаміка дуже добра і прогестерон вище середньої норми для 1 триместру вагітності. Була на УЗІ 2 дні тому назад (не хотіла на такому ранньому терміні іти, але лікарка йшла у відпустку і настояла на УЗІ). На УЗІ вона нібито побачила щось схоже на мініатюрне ПЯ розміром 0,3 (правда не вказала чого, я так розумію мм). Останніх три дні я відчуваю біль, швидше поколювання в районі правого яїчника не сильного характеру (в ньому жовте тіло 21 мм). Ніяких виділень немає тонусу матки також немає. Може це жовте тіло так тянути чи позаматкова, я цього дуже боюсь, оскільки ліва труба інактивована , в даний момент вона запаялась і в ній находиться рідина розмірами до 7 мм (хірург який проводив лапароскопію, сказав, що проблем немає для плоду, вхід в матку перекритий). Прокоментуйте будь-ласка, чи може буту при такому рості ХГЧ позаматкова, я не хочу так часто ходити на узі, це може бути шкідливо для маленького ембріона.

Ответы врачей

Палыга Игорь Евгеньевич

Палыга Игорь Евгеньевич

Доброго дня! Не совсім розумію тактику Вашого лікуючого хірурга, труба з гідросальпінсом підлягає обов'язковому видаленню, тому що може провокувати запальний процес в іншій трубі та, як наслідок, позаматкову вагітність. Прогресія росту ХГЛ нормальна, при позаматковій вагітності ріст рівня ХГЛ буде меншим ( не буде збільшення кожні 2 дні вдвічі). Побачити плідне яйце в матці на 16 день після овуляції (!) абсолютно неможливо. УЗД раціонально планувати в 6 тижнів вагітності. Поколювання в яєчниках при вагітності можуть бути в нормі. Однак у Вашій ситуації я би радив перездати ХГЛ в динаміці. УЗД на подібних ранніх термінах не є інформативним.