nella_2000 | 2014-09-06 09:50:10

вагітність

Доброго дня! В мене вагітність маленького терміну - 16 день після овуляціі (зняю по графіку БТ і робила фолікулометрію). Здавала аналіз крові на ХГЧ: на 11 ДПО - 74,2 Од/л, на 13 ДПО - 195,9 Од/л, на 15 ДПО - 539 Од/л (збільшення кожних два дні трохи більше ніж в 2 рази). Я так розумію, що динаміка дуже добра і прогестерон вище середньої норми для 1 триместру вагітності. Була на УЗІ 2 дні тому назад (не хотіла на такому ранньому терміні іти, але лікарка йшла у відпустку і настояла на УЗІ). На УЗІ вона нібито побачила щось схоже на мініатюрне ПЯ розміром 0,3 (правда не вказала чого, я так розумію мм). Останніх три дні я відчуваю біль, швидше поколювання в районі правого яїчника не сильного характеру (в ньому жовте тіло 21 мм). Ніяких виділень немає тонусу матки також немає. Може це жовте тіло так тянути чи позаматкова, я цього дуже боюсь, оскільки ліва труба інактивована , в даний момент вона запаялась і в ній находиться рідина розмірами до 7 мм (хірург який проводив лапароскопію, сказав, що проблем немає для плоду, вхід в матку перекритий). Прокоментуйте будь-ласка, чи може буту при такому рості ХГЧ позаматкова, я не хочу так часто ходити на узі, це може бути шкідливо для маленького ембріона.

Ответы врачей 1

2911
Палыга Игорь Евгеньевич
Палыга Игорь Евгеньевич
акушер-гинеколог, репродуктолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Львов, Украина, “Клиника репродукции человека ”Альтернатива’’
Доброго дня! Не совсім розумію тактику Вашого лікуючого хірурга, труба з гідросальпінсом підлягає обов'язковому видаленню, тому що може провокувати запальний процес в іншій трубі та, як наслідок, позаматкову вагітність. Прогресія росту ХГЛ нормальна, при позаматковій вагітності ріст рівня ХГЛ буде меншим ( не буде збільшення кожні 2 дні вдвічі). Побачити плідне яйце в матці на 16 день після овуляції (!) абсолютно неможливо. УЗД раціонально планувати в 6 тижнів вагітності. Поколювання в яєчниках при вагітності можуть бути в нормі. Однак у Вашій ситуації я би радив перездати ХГЛ в динаміці. УЗД на подібних ранніх термінах не є інформативним.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.