kattimila | 2014-09-25 00:01:59

вагітність

Пол: женский. Возраст: 31 год. Добрий день.Я вагітна приблизно 8 тиж. В мене таке питання , в мене є ще двоє дітей і я їм завжди купляю вітаміни на осінь , місяць назад ми були в Польщі і мені ще запропонувала фармацевт подавати такі вітаміни ISKIAL (це олія з печінки акули), вона сказала що можу і я пити. я пила по 1 капсулі в день приблизно на протязі 2 тижнів, крім цього я ще пю Елевіт 1 таб. в день. Вчора я випадково прочитала десь в інтернеті що той ISKIAL не можна пити вагітним, хоча в інструкції яка в коробці цього не пише. Я дуже переживаю чи не могло воно негатинвно вплинути на плід. Порадьте що мені робити, бо я дуже- дуже хвилююся . І скажіть будь - ласка які вітаміни пити необхідно на цьому терміні.

Ответы врачей 1

2911
Палыга Игорь Евгеньевич
Палыга Игорь Евгеньевич
акушер-гинеколог, репродуктолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Львов, Украина, “Клиника репродукции человека ”Альтернатива’’
Доброго ранку! Препарати, що містять вітамін А протипоказані при вагітності, тому що віт. А має тератогенну дію, тобто провокує вади розвитку плода. Для чого зараз. восени, коли повно овочів та фруктів, вживати синтетичні сполуки?! Крім того, існує теорія, згідно якої полівітаміни здатні викликати алергізацію плода. Препарат фолієвої кислоти- це все, що раціонально вживати до 12 тиж. В 10-12 тиж. пройдіть перший скринінг для діагностики вад розвитку плода.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.