Подскажите пожалуйста, жена обратилась в больницу с болью в районе живота (по нашим предположениям на...

Подскажите пожалуйста, жена обратилась в больницу с болью в районе живота (по нашим предположениям на 1,5м. беременности), её для начала поганяли по всем кабинетам, а потом отправили в регистратуру, а там в свою очередь послали на базар за регистрационной карточкой. В праве ли тербовать за свой счёт покупать регистрационную карточку?

Ответы врачей 1

Специалист
Закон України „Основи законодавстваУкраїни про охорону здоров’я”
Стаття 18. Фінансування охорони здоров`я

Фінансування охорони здоров`я здійснюється за рахунок Державного бюджету України, бюджету Республіки Крим, бюджетів місцевого та регіонального самоврядування, фондів медичного страхування, благодійних фондів та будь-яких інших джерел, не заборонених законодавством.
Кошти Державного бюджету України, бюджету Республіки Крим, бюджетів місцевого та регіонального самоврядування, асигновані на охорону здоров`я, використовуються для забезпечення населенню гарантованого рівня медико-санітарної допомоги, фінансування державних і місцевих програм охорони здоров`я та фундаментальних наукових досліджень з цих питань.
Обсяги бюджетного фінансування визначаються на підставі науково обгрунтованих нормативів з розрахунку на одного жителя.
За рахунок Державного бюджету України, бюджету Республіки Крим, бюджетів місцевого та регіонального самоврядування фінансуються загальнодоступні для населення заклади охорони здоров`я.

Стаття 19. Матеріально-технічне забезпечення
охорони здоров`я

Держава організує матеріально-технічне забезпечення охорони здоров`я в обсязі, необхідному для подання населенню гарантованого рівня медико-санітарної допомоги. Всі заклади охорони здоров`я мають право самостійно вирішувати питання свого матеріально-технічного забезпечення. Держава сприяє виробництву
медичної апаратури, інструментарію, обладнання, лабораторних реактивів, ліків, протезних і гігієнічних засобів та інших виробів, необхідних для охорони здоров`я, а також розвитку торгівлі цими виробами.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.