ячмінь

Есть ответ
Пол: женский. Возраст: 30 лет. добрий день.ВІ мого синочка ,якому 4 роки ніяк не проходить так званий ячмінь.лікуємо його вже третій місяць-різними препаратами(флоксал мазь,краплі,тобрекс,тобрадекс).На разі він має вигляд шарикапід нижньою повікою.З внутрішньої сторони повіки його не видно-лише коли дивишся на око,або коли пощупаєш.Наш офтальмолог зараз назначила нам ще курс крапель-МАКСИТРОЛ.Ми приймаємо вже 4 дня але наявних покращень я небачу.Підкажіть будь-ласка,що це може буди,чи порадьте щось.Аналзи крові нормальні дякую за відповідь.і ще одне питання-чи є сенс зараз капати дальше краплі-макситрол,чи краще на деякий час залишити око у спокої,можливо пройти курс антибіотиків,

Ответы врачей

Кубрак Наталия Викторовна

Кубрак Наталия Викторовна

Добрий день, Світлано. Курс антибіотиків не доцільний. В Макситролі вже є антибіотик. Крапайте його ще 3 дні по 1 крап 4 рази на день, потім по 1 крап 3 рази на день ще 3 дні, по 1 крап 2 рази на день ще 2 дні , та по 1 крап 1 раз на день з ранку ще 2 дні. Крапайте тільки в те око де халязіон.

Красуцкий Виктор Иосифович

Красуцкий Виктор Иосифович

Добрий день! Мова йдеться про халязіон. Найчастіше запальний процес виникає на фоні послаблення імунітету дитини. Зверніться до педіатра, виключіть можливість глистної інвазії. При проведенні загальної зміцнюючої терапії нерідко халязіон розсмоктується. Якщо ж позитивна динаміка відсутня, лікування – хірургічне.