Проконсультируйте, пожалуйста, по поводу получения в детской поликлинике справки о рождении ребенка, если состоялись запланированные...

Проконсультируйте, пожалуйста, по поводу получения в детской поликлинике справки о рождении ребенка, если состоялись запланированные домашние роды. На какие нормативные документы можно ссылаться? Участковый врач осмотрел новорожденного и плаценту на 6 день после родов, но справку поликлиника не выдает. Заранее благодарен.

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно ст.121 Сімейного кодексу України та ЗУ „Про органи реєстрації актів громадського стану”, походження дитини від даної матері, як і від батька, засвідчується свідоцтвом про її народження. Цей документ видається на підставі заяви матері до органу РАЦСу. До заяви мати повинна додати документи, що підтверджують народження дитини даною жінкою(довідка з медичної установи, тощо). Має також подаватись документ, що підтверджує особу матері.
Ви повинні поставити на облік свою дитину в поліклініці, якщо Вам буде відмовлено, а це порушення ст. 6 п. а, б., ст.7 ЗУ „Основи законодавства України про охорону здоров’я ”, зверніться до головного лікаря медичної установи. Ви маєте повне право подати до суду на медичний заклад . Є інший шлях : подаєте до РАЦСу свою заяву, та свідчення людей(присутніх при пологах), що підтверджують Ваше материнство.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.