У моего ребёнка с рождения поставлен диагноз врождённый гипотиреоз. Нам дали инвалидность

У моего ребёнка с рождения поставлен диагноз врождённый гипотиреоз. Нам дали инвалидность.Хочу спросить на какое время дают инвалидностьпри таком диагнозе?

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно з Наказом МОЗ України N 482 від 04.12.01. Про затвердження порядку видачі медичного висновку про дитину-інваліда віком до 16 років
1.Переогляд дитини-інваліда повинен бути здійснений лікарсько-консультативною комісією дитячого лікувально-профілактичного закладу за місцем проживання не пізніше
1 (одного) місяця до закінчення дії медичного висновку про дитину-інваліда до 16 років. Дата переогляду зазначається у медичному висновку про дитину-інваліда до 16 років.
2. Не пізніше 1 (одного) місяця до виповнення 16 років діти-інваліди направляються на переогляд до медико-соціальної експертної комісії (МСЕК).
3. При необхідності тривалого (понад 3 місяці) стаціонарного лікування дитини в лікувально-профілактичних закладах поза межами району постійного проживання та несприятливому прогнозі щодо відновлення або поліпшення порушених функцій органів і систем організму медичний висновок про дитину-інваліда віком до 16 років оформляється лікарсько-консультативною комісією дитячого лікувально-профілактичного закладу за місцем постійного проживання (спостереження) дитини за наявності оформленої у вказаному порядку виписки з медичної карти стаціонарного хворого (ф.003/о), засвідченої підписом головного лікаря та круглою печаткою дитячої обласної, багатопрофільної міської лікарень, спеціалізованих
лікарень, диспансерів, де діти перебувають на диспансерному обліку та спеціалізованому лікуванні, Української дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ", Українського центру медичної реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи, клініки науково-дослідної установи Міністерства охорони здоров`я, Академії медичних наук України, де перебуває на стаціонарному лікуванні дитина.
4. Відповідальність за стан всієї роботи щодо видачі медичного висновку про дитину-інваліда віком до 16 років покладається на керівника дитячого лікувально-рофілактичного закладу. Бланки медичних висновків про дітей-інвалідів віком до 16 років зберігаються у відповідальної особи як документи суворої звітності.
5.Особа, відповідальна за облік, отримання, зберігання та витрачання бланків медичних висновків про дітей-інвалідів віком до 16 років та їх корінців, призначається наказом по дитячому лікувально-профілактичному закладу.
6. Батьки, усиновителі, опікуни піклувальники дитини-інваліда віком до 16 років у разі відмови у видачі медичного висновку про дитину-інваліда віком до 16 років можуть оскаржити факт відмови в органах охорони здоров`я протягом 1 місяця або в судовому порядку.
7. За порушення порядку видачі медичного висновку про дитину-інваліда віком до 16 років винні особи притягуються до відповідальності в установленому порядку.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.