Добрий день,Мене звати Наталі, мені 27 років. Я працювала в приймальні бізнесмена в центрі Києва...

Добрий день,Мене звати Наталі, мені 27 років. Я працювала в приймальні бізнесмена в центрі Києва (офіс-менеджером), маю вищу освіту. Я вагітна (10 тижнів) , трапилося так, що тиждень тому мені довелося потрапити у лікарню з моїм токсикозом. Так на роботі взнали про мою вагітність. Коли через тиждень після лікарняного я вийшла на роботу на моє місце взяли 2 дівчат, а мене звільнили (сказали, що роботи в офісі більше немає, та запропонували написати заяву за власним бажанням). Заяву я ще не писала, але знов пішла на лікарняний. Не знаю, що мені робити. Заплатили мені тільки за минулий відпрацьований місяць. Ніякої компенсації не запропонували. Я була прийнята офіційно на 680 грн., заробляла звичайно більше – 500 $ щомісячно. Я розраховувала допрацювати до пологів або отримати компенсацію в розмірі моєї місячної зарплати за 7 місяців, або щоб мене не лишали мого робочого місця, але ніякого компромісу ми дійти не можемо.Допоможіть будь-ласка,З повагою,Наталія

Ответы врачей 1

Специалист
Вагітну жінку не можуть звільнити ні при яких обставинах і зобовязані надати відпустку по вагітності та пологам і до трирічного віку за жінкою залишається право вийти на попереднє місце роботи. Оскільки офіційна з/п 680 грн., то і претензії Ви можете виставити тільки щодо офіційних оплат. Ваш роботодавець, якщо не робить виплат, но зобовязаний видати довідку, що ні по вагітності і пологам ні інших допомог Вам за місцем роботи не виплачувалось і тоді можете стати на облік в Совбез і там отримати допомоги.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.