Плечовий бурсит

Есть ответ
Пол: мужской. Возраст: 26 лет. Доброго дня, шановний лікарю. Одного разу я на тренуванні легенько потягнув связку і продовжував так тренуватися ще 2 місяці, після чого,звісно, ставало лише гірше і я припинив тренування та пішов до ортопеда. перед тим зробив УЗД, яке показало в бурсі рідину 1,5 - 2 мм. Заключення плечовий бурсит від підосної связки чи якось так. Пропив протизапальні, пообив 10 фізпроцедур електрофорезу та лазеро-магніта, результати покращилися. Але до чого я веду, що в повсякденному житті мене плече практично не турбувало і не турбує взагалі, а лише в тренажерному залі при невеликих навантаженнях в жимових вправах на плече. Я вже 2 місяці не був на тренуваннях, лікувався,носив кінезіотейп, потім пішов в залі, а при навантаженні біль все одно є. Дехто каже, що плече так рік заживати може, інші радять просто зробити блокаду дипроспаном чи гідрокортизоном. Скажіть будь ласка, чи є сенс робити блокаду, якщо так, то якими препаратами найкраще і найменш шкідливо і основне чи несе якусь шкоду блокада гормональними препаратами, особливо, якщо брати в далекому майбутньому. Дехто каже, що воно пошкоджує суглоб, що потім артроз швидше може виникнути і все таке інші кажуть, що від 1-2 блокад в бурсу точно нічого не буде. Порадьте, будь ласка, як краще, бо рік чекати без тренувань не підходить взагалі, але здоров’я перш за все. А ну і ще рентген шийного відділу показав незначний остеохондроз, але перетиску нервів немає і шия не болить, взагалі єдиний дискомфорт при навантаженні. біль в районі середнього пучка дельти. дуже Вам дякую на перед. Для головне вирішення питання блокади.

Ответы врачей

Гужевский Игорь Витальевич

Гужевский Игорь Витальевич

1) Применение любых лекарств по строгим показаниям и с корректным соблюдением методики обычно не несет угрозы осложнений. 2) Конкретный (применительно к данному конкретному случаю) ответ на Ваш вопрос зависит от многих обстоятельств (куда и как вводится, кем вводится, конкретный состав вводимой смеси и т.д.), поэтому не может быть дан заочно. А ответ "в общем" Вы самостоятельно можете найти в сети в ресурсах, посвященных описанию действия лекарственных препаратов.

Котюк Виктор Владимирович

Котюк Виктор Владимирович

У Вашому випадку потрібно дивитись плече. Можлив,о можуть допомогти вправи для обертальної манжети плеча, можливо, артроскопічна операція, а, можливо, можна спробувати почати з блокади. Якщо в Києві, дзвоніть та приходьте.

Котюк Виктор Владимирович

Котюк Виктор Владимирович

Гормональні препарати (дипроспан, депо-медрол, гідрокортизон, дексаметазон, бетаметазон та інші) введені внутрішньосуглобово сприяють руйнації хряща, причому це не в далекій, а у відносно близькій перспективі. В залежності від препарату інтревал між ін*єкціями не повинен бути менше кількох днів-тижнів для дексаметазону, наприклад, або 1-6 місяців для дипроспану або депо-медролу. Має значення як частота, так і кратність введення, та, власне, вибір препарату. Не можна сказати, що один препарат гарний, а інший поганий. Вони мають свої особливості по тривалості ефекту, його інтенсивності, побічним діям, тощо. Єдине, що я б не радив використовувати кеналог для внутрішньосуглобового введення, а вибираючи між дексаметазоном та гідрокортизоном надавав би перевагу першому. Але препарат має вибирати Ваш лікар, а не Ви, адже потрібно розуміти план лікування. Введення препарату в сухожилок з великою ймовірністю може привести до його розриву, тому це виключається. Але в плечовому суглобі як раз гормони вводять часто не в порожнину суглоба (бо не часто запалення є власне в самій порожнині суглоба, хіба що при адгезивному капсуліті чи артрозі), а в субакроміальну сумку (негативний ефект при цьому на суглоб зазвичай невеликий) або в тканини біля сухожилка довгої головки біцепса. В усіх випадках сухожилки знаходяться дуже близько, тому є ризик введення перепарата в них, що є дуже неабажаним. І нарешті - введення гормональних препаратів тимчасово знижує місцевий іммунітет, що іноді може призводити до нагноєння навіть при найсуворішій асептиці. Тому я обережно відношусь до подібних блокад і не розглядаю їх як допомогу першої черги. Зазвичай я лишаю такі ін*єкції для випадків, що не вдається вилікувати іншими методами -таблетки, мазі, компреси, фізіопроцедури, вправи тощо. По ризику я вважаю внутрішньосуглобові ін*єкції не менш небезпечними ніж артроскопічні операції. Перевагою їх є лише швидкість та вартість. Втім я не кажу, що не потрібно вводити гормони в суглоб чи поряд ніколи. Просто не потрібно починати лікування з цього та необхідно для себе розуміти всі ризики такого лікування. Я часто застосовую такі блокади і не заперечую їх переваг, але намагаюсь спочатку вирішити проблему іншими способами.

Гужевский Игорь Витальевич

Гужевский Игорь Витальевич

Дати обгрунтовану та конкретну відповідь на Ваше запитання заочно - неможливо.