Осгут-Шляйттера

Есть ответ
Пол: женский. Возраст: 31 год. Доброго дня. У мого чоловіка (31 рік) Осгут-Шляйттера з дитинства. Раніше не турбувало. Після травми стало боліти (не може довго ходити, присідати, бігати). Лікувались у місцевого травматолога (м. Умань): аертал, увч, фіксатор ноги, диклофенак мазь.Уже скоро рік,а результату немає. Лікар пропонує оперувати. Чи потрібна ця операція, чи можливо вирішити проблему консервативно? Якщо потрібна операція, то чи роблять її в інституті травматологіїї? (у нас місцево таких операцій не роблять). Буду вдячна за відповідь.

Ответы врачей

Гужевский Игорь Витальевич

Гужевский Игорь Витальевич

У подібних випадках для остаточного вирішення питання про оптимальну тактику лікування (у тому числі - про доцільність операції) необхіден, як мінімум, очний огляд ноги з наявністю оригіналів свіжих (та коректно виконаних) рентгенограмм колінного суглоба. День та час консультації можна узгодити зі мною за тел 067 408 21 27.

Поп Василий Юрьевич

Поп Василий Юрьевич

попробуйте все таки еще консервативно - кроме мазей добавте физ методы - электрофорез с новокаином, магнитолазер и попробуйте ограничит физ нагрузки. должно немного снять боли...а операции делают не только в институте ортопедии...

Котюк Виктор Владимирович

Котюк Виктор Владимирович

Якщо проблема тільки в цій хворобі, то у більшості випадків лікування все ж таки консервативне. Але іноді доводиться таки робити операцію. В Інституті травматології такі операції роблять (якщо є показання до неї). Телефонуйте, приїжджайте, будемо вирішувати. Можливо, просто є якась інша проблема в суглобі.