Плечовий бурсит

Есть ответ
Пол: мужской. Возраст: 26 лет. Шановний лікарю, сьогодні Ви мені дали дуже обгрунтовану відповідь щодо блокад плечового суглобу. Дуже Вам за це дякую. Але мені лікар казав,що якщо будемо вводити гормон то не у сам суглоб, а у бурсу, казав, що при цьому ризиків практично немає і шкоди для суглоба та організму також. В суглоб він казав, що не вводять, а якщо вводять, то надзвичайно рідко. Справа в тому, Що мене плече взагалі не болить, а тільки при навантаженні додатковою вагою на тренуваннях і то в жимових вправах та при сильних розтягненнях. Але тренуватися зараз через те, звісно, я не можу повноцінно. Тому постає питання чи носити зараз кінезіотейп, пропити щось, робити фізпроцедури (робив уже 10 сеансів 2 місяці тому), мазати мазями протизапальними чи якщо ризиків немає, то просто зробити блокаду і забути про це, бо деякі лікарі стверджують, що плече може відновлюватися досить довго. Тому цікавить Ваша думка, якщо вводити препарат в бурсу, то які є при цьому ризики для суглоба та плеча взагалом в недалекій та далекій перспективі. Сам лікар вроді хороший, в нього надзвичайно великі черги і каже,що робить блокаду при виключеному світлі ( ну досвід) :-) Та все ж є лікарі, котрі не рекомендують цього. Я хочу для себе зважити всі ризики, якщо вони є і прийняти рішення. Якщо ризиків немає при блокаді в бурсу, то вперед. Дякую Вам наперед.

Ответы врачей

Котюк Виктор Владимирович

Котюк Виктор Владимирович

Якщо лікар буде робити блокаду в бурсу, то він принаймні знає, що робить)) Так, він абсолютно прав стосовно локалізації введення. Якщо попаде, куди треба (в бурсу попасти не особливо складно), то лишається лише невеликий ризик нагноєння. Думаю, можете довіритись лікарю.