Борелія

Есть ответ
Пол: мужской. Возраст: 75 лет. 24 серпня 2014 мене вкусив кліщ. Результати аналізів на Borrelia burgdorferi, антитіла IgG : 08.09.2014 - 1,27 R ; 30.09.2014 - 2,75 R ; 23.02.2015 - 1,9 R за даними лабораторії 'Сінево'. Приймав доксициклін з 10 по 20.10.2014 по 2 таблетки на день. Лікар вважає лікування закінченим, проте збереглись такі симптоми : загальна слабкість, періодичні головні болі та болі в суглобах. Чи може наявність антитіл 1,9 R свідчити про повне вилікування від бореліозу? доксициклін з 10 по 20.10.2014 по 2 таблетки на день

Ответы врачей

Боброва Ирина Анатольевна

Боброва Ирина Анатольевна

Вельмишановний пацієнт! Слабість, головні болі та болі в суглобах можуть спостерігатися не тільки внаслідок бореліозу, особливо в 75 років. До того ж, бореліоз був пролікований доксицикліном. Доктор мед.наук Ирина Анат.