Виділення серед циклу і діагноз гінеколога

Есть ответ
Пол: женский. Возраст: 22 года. Доброго дня! Ситуація наступна: у мене цикл 31-32 дні. В цьому циклі на 14 день зявилися світло-коричневі виділення. Потім вони ставали то червоні, то знову коричневі. І так продовжувалося 5 днів. Сьогодні виділень уже немає (19 день циклу). Гострого болю не відчувала, лише іноді відчувався біль справа внизу живота і віддавало в ногу. Подібний біль я відчувала у кінці попереднього циклу і в дні менструацій, потім він зник. Хочу також сказати, що до появи виділень я перехворіла грипом, приймала протигрипозні таблетки (антибіотиків не було). Веду графіки базальної температури. Під час виділень температура не підвищувалася, навпаки - трималася на рівні 36.7 (в першій фазі в мене зазвичай температура 36.8, після овуляції - 37.2), а сьогодні підскочила до 37.1 при нормальному самопочутті, хоча все одно іноді 'стріляє' внизу живота справа. З проблемою я пішла до гінеколога. Вона взяла мазок, здійснила огляд і поставила діагноз правосторонній подострий аднексит, призначила масу препаратів (без результатів аналізу), серед яких окситоцин, етамзілат, свічки ревмоксікам (10 шт. перед сном), глево, флуконазол, метронідазон. Справа в тому, що я планую вагітність (стаж планування - 1,5 року), а в інструкціях почитала, що деякі препарати при плануванні не можна пити. Скажіть, будь ласка, чи доцільно приймати ці препарати при такому діагнозі? І чи, на Вашу думку, є симптоми даної хвороби? Як можна підтвердити чи спростувати наявність аднекситу?

Ответы врачей

Палыга Игорь Евгеньевич

Палыга Игорь Евгеньевич

Анастасія, звичайно в ідеалі Вам слід звертатися до репродуктолога, а не просто гінеколога. Ситуація з Вами є незрозумілою, тому приймати препарати, що були призначені (окситоцин зокрема) не раціонально. Для встановлення причини безпліддя Вам потрібно перевірити прохідність маткових труб, якщо овуляції дійсно проходять. Я би методу базальної температури не довіряв, а віддав перевагу фолікулометрії як об'єктивному методу дослідження. Чоловіку потрібно здати спермограму. УЗД стосовно болів можна було пройти відразу, а не чекати наступного циклу.

Палыга Игорь Евгеньевич

Палыга Игорь Евгеньевич

Доброго дня, Анастасія! По-перше, чи Вас гінеколог скерував на УЗД органів малого тазу? Без УЗД поставити діагноз неможливо. По-друге, мене як репродуктолога насторожує термін планування вагітності. Ви дійсно 1,5 року живете відкритим статевим життям і вагітність не настає? Ще мені не зрозуміло, для чого призначений окситоцин при аднекситі. Якась тут невідповідність, тому при бажанні опишіть ситуацію докладніше, надавши конкретні результати обстежень.

ВХОД или регистрация

Забыли пароль?

Войти с помощью:

Вход или РЕГИСТРАЦИЯ

Нажимая «Зарегистрироваться»
вы соглашаетесь с правилами пользования

Войти с помощью:

Назад