Здравствуйте! Мы с мужем и дочерью (8 месяцев) прописаны в квартире свекрови (у них отдельная...

Здравствуйте! Мы с мужем и дочерью (8 месяцев) прописаны в квартире свекрови (у них отдельная квартира). Имею ли я с ребенком право на проживание в квартире, если:1. Мы с мужем разведемся.2. Право собственности перейдет к мужу по дарственной или по наследству.

Ответы врачей 1

Специалист
Якщо ви зареєстровані в цій квартирі ви маєте право на проживання в ній у будь-якому випадку. Згідно Житлового кодексу і Конституції України кожен має право на житло:
Стаття 1. Право громадян Української РСР на житло.
Відповідно до Конституції СРСР і Конституції Української РСР громадяни Української РСР мають право на житло. Це право забезпечується розвитком і охороною державного і громадського
житлового фонду, сприянням кооперативному та індивідуальному житловому будівництву, справедливим розподілом під громадським
контролем жилої площі, яка надається в міру здійснення програми будівництва благоустроєних жител, а також невисокою платою за квартиру і комунальні послуги.
Якщо квартира придбана під час перебування у шлюбі одним із подружжя, то Ви матимете право на 50%, інколи 2/3, але коли до шлюбу, чи іншою особою, то ні.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.