хрускіт

Есть ответ
Пол: женский. Возраст: 20 лет. Доброго дня. Якщо в мене дуже хрустять суглоби, в особливості шия, то чи потрібно звертатись до лікаря і чим це може бути викликано?

Ответы врачей

Котюк Виктор Владимирович

Котюк Виктор Владимирович

Заочно визначити неможливо. Неболючий хрускіт (а точніше клацання) в суглобах може бути варіантом норми, але іноді є ознакою певної проблеми. Потрібно перевірити відповідні симптоми і переконатись, що це не є небезпечним.

Гужевский Игорь Витальевич

Гужевский Игорь Витальевич

1) Бажано. 2) Наведення усіх можливих причин не має сенсу, оскільки заочно неможливо встановити причину вказаних явищ у кокнретному випадку.