Галочка | 2015-05-19 16:29:58

Збільшений лімфовузол

Пол: женский. Возраст: 31 год. Доброго дня. У дитини дуже погані зуби, постійно гнійнічки на яснах, маємо збільшені підщелепні лімфовузли і один потиличний лімфовузол. Лімфовузли збільшені з 1 року (коли почали псуваися зубки). Зараз дитині 3роки. Раз в півроку здаємо розгорнутий аналіз крові, все в нормі. Минулого тижня дитину за маківку голови вкусив кліщ. Кліща витягнули повністю, припухлостей та почервонінь в зоні укусу немає. На наступний день почався кашель і сопельки. Температури немає. Через чотири дні після укусу замітила, що потиличний лімфовузол ще трохи збільшився, наміряла 2*1,5см, лімфовузол рухомий та неболючий. Були в педіатра, хрипів в легенях немає, розгорнутий аналіз крові за формулою в нормі. Підкажіть, чи міг цей лімфовузол зреагувати на укус кліща і тому збільшився? Чи є підстави для тривоги? Наперед вдячна за відповідь.

Ответы врачей 1

5030
Вознюк Валерий Петрович
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г.Киев, ул.Рижская 1, Институт гематологии и трансфузиологии АМН Украины
Телефон: 044-491-86-42
Лимфоузел мог отреагировать на укус. А Вам следует контролировать показатели крови один раз в 2 недели месяца полтора-два. Валерий Вознюк.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.