oliama | 2015-06-12 18:30:41

чи можна пробити міхурі

Пол: женский. Возраст: 22 года. Я попекла руки. на правій руці на двох пальцях великі міхурі,а на лівій великий біля основи великого пальця і вздовж мізинця і по лодоні ще один великий міхур і пару малих.шкіру тягне.там де нема міхура біла тверда шкіра,навколо трохи червоне.Міхурі мішають.Чи можна самому пробити їх,якщо так то як правильно це зробити?

Ответы врачей 2

Специалист
Добрий день.Не їште цитрусові,гострі,смажені продукти,бо вони пролонгують запальний процес за рахунок виділення в організмі гістаміна та серотоніна.Робіть перевязки раз на добу з лєвомєколєм та мірамістіновою мазю.Якщо опік І - ІІб ступ.не більше 10 % площі поверхні тіла,можна лікуватися амбулаторно,не в лікарні,Якщо більше 10%.або при опіках ІІІ - ІV ступ.навіть з 5% - краще лікуватися в лікарні.
Специалист
Здравствуйте.Не нужно этого делать,т.к. образовавшиеся раны могут инфицироваться.Обратитесь к хирургу.Вам сделают ПХО раны и введут противостолбнячный анатоксин.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.