svitlana)))) | 2015-07-02 23:18:43

Проблеми з кишківником

Пол: женский. Возраст: 23 года. Доброго вечора! Звертаюсь до вас, бо на огляді вже була. Симптоми: не до кінця випорожнююсь, часті газуотворення, болі в кишківнику під час активного руху, танцю, статевого акту. Після огляду мені назначили колоноскопію, оскільки в мене в родині двом тіткам робили операцію на кишківник. Колоноскопія(результ прикріпляю нижче) показала, що кишківник в мене задовгий і лікар сказав що він направив його, що це вроджена патологія. Але раніше такого небуло, такі симптоми я помітили на протязі останніх пів року. Мені лікування не назначили, просто порекомендували приймати травяні чаї, більше фруктів, овочів. Проте болі під час руху і статевого акту всерівно присутні. Я не знаю що робити і до кого звертатись. Можливо варто поприймати якісь ліки для нормалізації роботи кишківника?

Ответы врачей 1

Специалист
Добрий день.Якщо у вас доліхосігма,або доліхокоглон,то це є уроджений стан,не патологія,а варіант норми.У звязку з цим на протязі життя можуть виникати закрепи,метєорізм,відчуття дискомфорта в кишківнику.Якщо ви хворіли на запалення придатків матки,були аборти,або запалення придатків на фоні кист яєчників,або перенесли кесарський розтин,може виникати спайкова хвороба у нижньому поверсі черевної порожнини.Лікування призначає гастроєнтеролог,або проктолог,призначають спазмолітикі,прокінетикі,сорбенти,седативні препарати,пробіотикі,гліцерінові супп.Якщо таке лікування НЕЕФЕКТИВНЕ на протязі не менше 1 року,якщо різке погіршення якості життя - операція лапароскопічна резекція сигми та вісцероліз.Див.персональний сайт Ильченко В.В.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.