чи відміняти препарат?

Есть ответ
Пол: женский. Возраст: 28 лет. Аналіз на пролактин показав значення в 1,4 рази вище норми. Прогестерон при цьому норм. Інших причин пролактинемії немає. Плануємо вагітність уже більше року. Лікар назначила Уиклодинон. Після першого циклу прийому маю лише негативні враження: від овуляції з"явився і був до самих місячних біль у грудях, цикл виявився 22 дні з другою фазою 10 днів проти звичних 26-28 днів із 12-13 денною другою фазою. Мене це дуже стурбувало. Наразі мій лікар у відпустці, інший гінеколог не захотіла брати на себе відповідальність щодо відміни Циклодинону. Чи має сенс продовжувати 'лікування' при таких побічних ефектах?

Ответы врачей

Палыга Игорь Евгеньевич

Палыга Игорь Евгеньевич

Доброго ранку! Якщо у Вас підвищений рівень пролактину (гіперпролактинемія), то це теоретично може бути причиною безпліддя. Я би радив Вам знизити рівень пролактину до норми мінімальними дозами достінексу (або алактину, або бромкріптину, це не принципово) і на фоні терапії планувати вагітність. Після її настання препарат відміняється. Ще одне питання - чи в чоловіка нормальні показники спермогами?