Satie | 2015-07-03 21:12:15

чи відміняти препарат?

Пол: женский. Возраст: 28 лет. Аналіз на пролактин показав значення в 1,4 рази вище норми. Прогестерон при цьому норм. Інших причин пролактинемії немає. Плануємо вагітність уже більше року. Лікар назначила Уиклодинон. Після першого циклу прийому маю лише негативні враження: від овуляції з"явився і був до самих місячних біль у грудях, цикл виявився 22 дні з другою фазою 10 днів проти звичних 26-28 днів із 12-13 денною другою фазою. Мене це дуже стурбувало. Наразі мій лікар у відпустці, інший гінеколог не захотіла брати на себе відповідальність щодо відміни Циклодинону. Чи має сенс продовжувати 'лікування' при таких побічних ефектах?

Ответы врачей 1

2911
Палыга Игорь Евгеньевич
Палыга Игорь Евгеньевич
акушер-гинеколог, репродуктолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Львов, Украина, “Клиника репродукции человека ”Альтернатива’’
Доброго ранку! Якщо у Вас підвищений рівень пролактину (гіперпролактинемія), то це теоретично може бути причиною безпліддя. Я би радив Вам знизити рівень пролактину до норми мінімальними дозами достінексу (або алактину, або бромкріптину, це не принципово) і на фоні терапії планувати вагітність. Після її настання препарат відміняється. Ще одне питання - чи в чоловіка нормальні показники спермогами?
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.